Annons

ADP: Oväntat få nya jobb i USA

Ekonomi • Publicerad 2 september 2020
Det skapades färre nya jobb i USA:s privata sektor än väntat i augusti, enligt löneadministratören ADP:s månadssiffror. Arkivbild.
Det skapades färre nya jobb i USA:s privata sektor än väntat i augusti, enligt löneadministratören ADP:s månadssiffror. Arkivbild.Foto: Mark Lennihan AP/TT

Antalet sysselsatta i den privata sektorn i USA ökade i augusti med 428 000 personer, enligt statistik från löneadministratören ADP. Det var betydligt färre än väntat.

Analytiker hade i snitt räknat med en ökning på 950 000 personer.

Annons

I juli ökade antalet sysselsatta i den privata sektorn med 212 000 personer enligt reviderade tal från ADP.

Statistiken kommer inför det att USA:s arbetsmarknadsdepartement släpper sin augustirapport på fredag, som väntas visa att det skapades 1,4 miljoner nya arbetstillfällen i USA, exklusive jordbrukssektorn, i augusti.

Trots detta ovanligt kraftiga lyft skulle med detta tal sammanlagt cirka 11,5 miljoner arbetstillfällen i USA ha gått förlorade jämfört med arbetsmarknadsläget i USA före coronakrisen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons