Annons

ABB gör mångmiljardinvestering i Kina

Ekonomi • Publicerad 12 september 2019
Verkstadsjätten ABB gör en investering på 150 miljoner dollar, motsvarande 1,5 miljarder svenska kronor i en robotfabrik nära Shanghai, Kina. Arkivbild.Foto: Walter Bieri/AP/TT

Verkstadsjätten ABB gör en investering på 150 miljoner dollar, motsvarande 1,5 miljarder svenska kronor i en robotfabrik nära Shanghai, Kina. Den nya fabriken, 67 000 kvadratmeter stor, är tänkt att invigas i början av 2021, enligt ett pressmeddelande från bolaget.

”Etableringen av den nya fabriken är en milstolpe i ABB:s utveckling i Kina och kommer ytterligare stärka vårt ledarskap på världens största robotmarknad", säger Peter Voser, styrelseordförande för bolaget i ett pressmeddelande.

Fabriken beskrivs av ABB som ett center där robotar tillverkar andra robotar och ska även inrymma ett forsknings- och utvecklingscenter.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons