Annons

80-åring åtalas för sväng vid flygbas

Brott • Publicerad 12 juni 2021
Svenska militärflygplan i luften vid F17 i Kallinge. Arkivbild.
Svenska militärflygplan i luften vid F17 i Kallinge. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 80-årig man som skulle hjälpa sitt värnpliktiga barnbarn med en punktering utanför F17 i Kallinge körde fel. Då hamnade han inom det militära skyddsobjektet – och därför åtalas han för obehörigt tillträde till skyddsobjekt, rapporterar P4 Blekinge.

Det var i april som barnbarnet kontaktade sin morfar för att be honom om hjälp med punkteringen, men när morfadern och mormodern kom fram till flygbasen körde de fel. Bommen var nedfälld, det var rödljus vid inpasseringen till området och de körde då över på andra sidan vägen.

Bilen hamnade då på det skyddade området. Mannen talade med vakten och kunde sedan hjälpa barnbarnet laga bildäcket. Han medger att han tillträdde skyddsobjektet, men nekar till brott, rapporterar SVT Blekinge.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons