Annons

770 000 fuskare portade från "Apex legends"

Spel • Publicerad 4 maj 2019
"Apex legends" trappar upp kampen mot fusket. Pressbild.Foto: Respawn/TT

Sammanlagt 770 000 påstådda fuskare har kastats ut från succéspelet "Apex legends". Det uppger utvecklaren Respawn i ett inlägg på .

Företaget säger sig ha trappat upp kampen för att upptäcka och eliminera fusk, bland annat med bättre programvara och expertis från svenska "Battlefield"-utvecklaren Dice.

Annons

Förutom de avstängda spelarna säger sig Respawn ha blockerat 300 000 nya konton. 4 000 personer som sålt fuskprogram till andra ska också ha blivit avstängda bara under de senaste 20 dagarna.

"Apex legends" är ett så kallat battle royale-spel som är gratis att spela. Det släpptes helt oannonserat i februari i år och blev en omedelbar fullträff. I mars hävdade Respawn att man nått 50 miljoner användare.

Samtidigt flockas många spelare som vill skaffa sig orättvisa fördelar i striderna. I ett inlägg tidigare i våras beskrev Respawn insatserna mot fusket som ett pågående krig.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons