Annons

75-årig kvinna hade 24 kilo amfetamin i frysen

Brott • Publicerad 3 augusti 2023
En 75-årig kvinna åtalas tillsammans med flera andra personer för grovt narkotikabrott. Arkivbild.
En 75-årig kvinna åtalas tillsammans med flera andra personer för grovt narkotikabrott. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Vid en husrannsakan visade det sig att den 75-åriga kvinnan i Malmö hade 24 kilo amfetamin i sitt frysfack. Nu åtalas hon tillsammans med sin son för grovt narkotikabrott.

Polisen kom kvinnan och hennes son på spåren i samband med spaning på en man som misstänks ha en ledande roll i storskalig narkotikahantering, skriver Sydsvenskan.

Annons

– Vi är av uppfattningen att hon förvarat narkotikan. Sedan finns inga tydliga indikationer på att hon varit drivande i det här. Det som påstås är att hon gjort det här tillsammans med sin son, säger kammaråklagare Anna Edebalk till tidningen om den 75-åriga kvinnan.

Ytterligare fyra personer åtalas samtidigt för andra grova narkotikabrott, bland annat med koppling till ett beslag på 75 kilo amfetamin i Helsingborg.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons