Annons

65 miljoner drabbas av nedstängningar i Kina

Över 65 miljoner i Kina omfattas just nu av nedstängningar på grund av covid-19.
Runt om i landet har 33 städer, inklusive sju provinshuvudstäder, mer eller mindre stängt ned, enligt den kinesiska tidningen Caixin.
Kina • Publicerad 6 september 2022
Runt om i Kina har 33 städer olika grader av nedstängningar.
Runt om i Kina har 33 städer olika grader av nedstängningar.Foto: Chinatopix Via AP/TT

I staden Chengdu får majoriteten av de 21 miljoner invånarna inte lämna sina bostäder på grund av en nedstängning. Men för runt en miljon personer som bor i områden i stadens södra delar har nedstängningen nu släppts.

Det har rapporterats om virusutbrott i över 100 städer i Kina, den högsta siffran sedan början av pandemin tidigt 2020.

Annons

Enligt de kinesiska myndigheterna registrerades över 1 500 nya coronafall det senaste dygnet.

De hårda coronarestriktionerna i Kina har kraftigt påverkat landets ekonomi, resandet och samhället i stort. Men enligt Kinas styrande kommunistparti är åtgärderna nödvändiga för att förhindra en bredare spridning av viruset.

Rädslan för att bli fast i en nedstängning eller tvingas till en karantän efter att ha varit i närheten av en person som testat positivt för covid-19 har haft stor påverkan på människors arbete, umgänge och resvanor.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons