Annons

23 nya dödsfall med covid-19

Coronaviruset • Publicerad 8 juni 2021
Ytterligare 23 dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats, meddelar Folkhälsomyndigheten. Arkivbild.
Ytterligare 23 dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats, meddelar Folkhälsomyndigheten. Arkivbild.Foto: Amir Nabizadeh/TT

Ytterligare 23 dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats, meddelar Folkhälsomyndigheten. Därmed har totalt 14 546 smittade personer avlidit i Sverige.

Hittills har 1 080 733 personer i Sverige bekräftats smittade med covid-19.

Annons

Samtidigt fortsätter vaccineringarna i landet. Fram till nu har 3 969 401 personer fått åtminstone en dos, baserat på vad regionerna har rapporterat in till det nationella vaccinationsregistret. Det motsvarar 48,5 procent av den vuxna befolkningen.

Av dessa har 1 869 568 fått två doser, motsvarande 22,8 procent.

De nytillkomna dödsfallen i Folkhälsomyndighetens statistik har i de flesta fall inträffat flera dagar tidigare, och de dödsfall som inträffat i närtid finns inte med på grund av eftersläpning i rapporteringen. Detta innebär att uppdateringen visar inrapporterade dödstal, inte dödstalet för just den dagen.

Rättad: En tidigare version av texten angav fel antal personer som har vaccinerats.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons