Annons

20-åring döms för 49 grova barnvåldtäkter

Inrikes • Publicerad 11 december 2020
Tingsrätten dömer den unge mannen till tolv års fängelse, bland annat för 49 fall av grov våldtäkt mot barn. Arkivbild.
Tingsrätten dömer den unge mannen till tolv års fängelse, bland annat för 49 fall av grov våldtäkt mot barn. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En 20-årig man döms av Falu tingsrätt till tolv års fängelse för olika former av sexuella övergrepp på ett litet barn vid över 200 tillfällen, rapporterar TV4 Nyheterna.

Brotten, som inleddes när barnet var ett år, begicks bland annat när mannen satt barnvakt åt flickan. Han döms för 49 fall av grov våldtäkt mot barn och 153 fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn. Övergreppen, som mannen erkänt, pågick under två års tid i en mellansvensk stad innan mannen i våras kunde gripas.

Annons

Förutom fängelsestraffet ska mannen betala cirka 1,3 miljoner kronor i skadestånd till flickan.

– Det allra mest anmärkningsvärda med den här domen det är det stora skadeståndet. Det finns inget som liknar de här beloppen i praxis sedan tidigare. Praxis har legat på hälften, säger specialiståklagare Annika Wennerström till TV4 Nyheterna.

Domen kommer att överklagas eftersom mannen, enligt hans advokat, anser att straffet är för strängt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons