Annons

20-åring åtalas för mordförsök

Brott • Publicerad 11 mars 2021
En man i 20-årsåldern åtalas vid Skaraborgs tingsrätt för mordförsök. Ytterligare fyra män mellan 19 och 29 år åtalas samtidigt för grov misshandel. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

En man i 20-årsåldern åtalas vid Skaraborgs tingsrätt för mordförsök. Ytterligare fyra män mellan 19 och 29 år åtalas samtidigt för grov misshandel.

Händelsen ägde rum i centrala Lidköping sent en kväll i början på oktober förra året. De fem männen ska ha omringat en man och utdelat slag, sparkar och stampningar som bland annat träffade i huvudet och på överkroppen En av männen ska också ha slagit mannen med en glasflaska ansikte.

Annons

Under den pågående misshandeln utdelade, enligt åtalet, en av de inblandade, den nu åtalade mannen i 20-årsåldern, flera hugg med en kniv som tillfogade offret ett stort antal stick- och skärskador. Några av sticken var livshotande.

Enligt polisen var det tillfälliga omständigheter som gjorde att kniven träffade som det gjorde och att händelsen lika gärna kunde ha haft en dödlig utgång, skriver Skaraborgs läns tidning.

Det finns en rad vittnen till misshandeln som kommer att kallas till rättegången. Två av de inblandade männen erkänner misshandel eller grov misshandel. Men de övriga tre, däribland mannen som åtalas för mordförsök, nekar till brott.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons