Annons
Barometern.se/Kalmar

150 körsångare intar Skälby – ”Det blir riktigt maffigt”

150 körsångare på en och samma scen på Skälby loge.
Det är bara rock- och popkören Joyvoice som ger konsert.
– Så häftigt blir det, säger körledaren Liselotte Erndin Dahlberg.
KALMAR • Publicerad 31 maj 2017

Det är dags för terminsavslutning för den populära rock- och popkören Joyvoice. Det innebär att 150 sångare och sångerskor kommer att stå på samma scen på torsdagskvällen den 1 juni på Skälby loge. En ansenlig mängd, men då saknas det ändå 100 stycken.

– Vi är totalt runt 250, men alla vill inte vara med på konserterna och en del kan inte. Men det blir riktigt maffigt, säger körledaren Liselotte Erndin Dahlberg.

Liselotte Erndin Dahlberg med några av sina körsångare i Joyvoice under en repetition. På torsdag den 1 juni samlas 150 stycken för att ge konsert.
Liselotte Erndin Dahlberg med några av sina körsångare i Joyvoice under en repetition. På torsdag den 1 juni samlas 150 stycken för att ge konsert.Foto: Paul Madej
Annons

Vad bjuder ni på för repertoar?

– Det blir låtar som alla känner igen. Vi ska bland annat göra ett rockmedley som kommer att bli jättebra. Men vi sjunger även Ted Gärdestad och Abba så det blir väldigt blandat.

Hur är en konsert med Joyvoice?

– Det är enormt mycket musikglädje. Energi och glädje är viktigt för mig. Vi står inte bara stilla och sjunger utan har lite koreografi och klappar och svänger lite också. Det ska vara roligt att se oss. Jag vill att folk ska bli sugna på att gå med i kören själva efter en konsert med oss, säger Liselotte Erndin Dahlberg.

Lotta Nyberg
Annons
Annons
Annons
Annons