Annons

30-tal barn till sjukhus under fotbollscup

Ett 30-tal barn och ungdomar fick söka vård för matförgiftning under en fotbollscup i Gammelstad utanför Luleå.
Vård • Publicerad 6 augusti 2022
Ett 30-tal barn och ungdomar insjuknade av matförgiftning under en fotbollscup på fredagen. Arkivbild.
Ett 30-tal barn och ungdomar insjuknade av matförgiftning under en fotbollscup på fredagen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Barnen misstänks ha blivit förgiftade under en gemensam middag på fredagskvällen. Ambulanser kallades till platsen efter att flera barn uppvisat symtom som kräkningar och diarré.

Vid midnatt hade omkring 35 barn tagits emot på Sunderby sjukhus och sjukhuset i Piteå.

Annons

"Det var tidvis ett mycket högt tryck på akutmottagningen på Sunderby sjukhus, men arbetet flöt på mycket bra", säger verksamhetschef Mattias Josefsson i ett pressmeddelande från Region Norrbotten.

Regionen meddelade på lördagseftermiddagen att samtliga barn och ungdomar hade fått lämna sjukhuset. Alla mår efter omständigheterna bra.

Nio av cupens totalt 173 lag drabbades av matförgiftningen, och har därför valt att lämna cupen, enligt SVT Nyheter.

– Så klart tänker man på dem som blivit sjuka och vill att de ska bli friska, men det är inte aktuellt att ställa in cupen. Vissa är chockade och skärrade, säger tävlingsledaren Tobias Skogsberg till SVT Nyheter.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons