Annons

15-åring åtalas för knivmord på jämnårig pojke

Brott • Publicerad 8 augusti 2023
Nedlagda blommor där en pojke i 15-årsåldern höggs till döds under ett bråk i Lumaparken, Hammarby sjöstad i Stockholm den 26 maj. Arkivbild.
Nedlagda blommor där en pojke i 15-årsåldern höggs till döds under ett bråk i Lumaparken, Hammarby sjöstad i Stockholm den 26 maj. Arkivbild.Foto: Johan Jeppsson/TT

En 15-årig pojke åtalas för mordet på en annan 15-åring i Hammarby sjöstad i Stockholm i maj, meddelar Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

"Polisen har genomfört ett stort antal förhör med vittnen som fanns på plats och gjorde iakttagelser den här aktuella kvällen i Lumaparken i Hammarby sjöstad. Mordvapnet är inte hittat, men jag anser ändå att vi har ett gott bevisläge", säger Rolla Akkache, senior åklagare och förundersökningsledare, i ett pressmeddelande.

Annons

Det var på kvällen den 26 maj som en 15-årig pojke höggs till döds med flera hugg under ett bråk i Lumaparken i Hammarby sjöstad i södra Stockholm. Han fick första hjälpen av allmänheten på platsen innan han fördes med ambulans till sjukhus där han konstaterades avliden.

Dagen därpå greps den nu åtalade pojken i sitt hem. Han har varit häktad sedan den 30 maj. Pojken förnekar brott och hävdar nödvärn.

Flera vittnen har enligt polisen bevittnat ett bråk mellan den misstänkte och offret där den misstänkte dragit fram en kniv.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons