Annons

13 skadade i knivattack i Sydkorea

13 människor har skadats sedan en knivbeväpnad man gått till angrepp vid ett köpcentrum i Sydkorea.
Sydkorea • Publicerad 3 augusti 2023
13 människor har skadats sedan en knivbeväpnad man gått till angrepp vid ett köpcentrum i Sydkorea.
13 människor har skadats sedan en knivbeväpnad man gått till angrepp vid ett köpcentrum i Sydkorea.Foto: Jo Sung-woo/AP/TT
Flera personer har skadats i en knivattack i Seongnam.
Flera personer har skadats i en knivattack i Seongnam.Foto: Johan Hallnäs

Det var vid 18-tiden på torsdagen lokal tid som polisen larmades om att en man knivhögg människor nära en tunnelbanestation i Seongnam, omkring två mil sydost om huvudstaden Seou, uppger den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap.

Tio minuter senare kunde en misstänkt gärningsman gripas på platsen.

Annons

Nio av de skadade knivhöggs på platsen, medan fyra andra ska ha skadats när den misstänkte körde en bil på en trottoar före knivdådet.

Den misstänkte bar solglasögon och svarta kläder, och hade en mellan 50 och 60 centimeter lång kniv, enligt vittnen på platsen.

"Först trodde jag att det var en kurragömma-lek med några av scouterna", skriver en person som JoonAng Daily citerar på X, tidigare Twitter, och som syftar på det stora scoutmöte med tiotusentals deltagare som pågår i Sydkorea.

"Men när jag gick in i köpcentret såg jag blod", skriver personen vidare.

De skadades tillstånd är oklart.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons