Annons

121 avvikelser på äldreboende på Gotland

Omsorg • Publicerad 1 februari 2022
Stora brister i omvårdnad rapporteras från ett äldreboende på Gotland. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

På mindre än ett halvår rapporterades 121 avvikelser på Attendos äldreboende Terra Nova i Visby. Bristerna har varit så stora att Region Gotland under en tid i december införde intagningsstopp, enligt helagotland.se.

Bland de senaste månadernas avvikelser på boendet, som består av både särskilt boende och demensboende, finns uppgifter om brukare som legat i sin egen avföring, boende som hittats med ansiktet begravt i kudden och tår som klämts blodiga i sänggrindar.

Annons

Socialförvaltningen har riktat kritik mot att Attendo inte har tagit bristerna på allvar – något som företaget inte håller med om.

"Vi har vidtagit ett antal åtgärder utifrån den plan som vi har presenterat för regionen", har Therese Ohrling, chef för Attendo Öst, tidigare skrivit till GA.

Regionen har sagt att vissa av händelserna är så pass allvarliga att de kan behöva lex Sarah- eller polisanmälas.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons