Annons

Vittne hört om skotten

Kronobergspolisen har hört ett vittne till mordförsöket på den 37-årige Uppvidingebon som inträffade i onsdags kväll på vägen mellan Fröseke och Orrefors.
Nybro • Publicerad 20 augusti 2005

Fortfarande finns dock få spår efter gärningsmännen.

Den beskjutne 37-åringen, som skadades i axeln när föraren i en mörk Mercedes körde upp jämsides och avlossades flera skott, färdades i en röd Nissan Sunny av 1987 års modell.

Annons

Vittne hört

Under gårdagen hörde Kronobergspolisen ett vittne som uppger sig ha sett den röda Nissan vid platsen där skottdramat ska ha inträffat.

Vittnet säger sig ha sett bilen övergiven vid vägkanten klockan tio i åtta på onsdagskvällen. Kvart över åtta slog 37-åringen larm.

Det styrker 37-åringens berättelse där han säger sig ha flytt till skogs efter skottlossningen, för att en stund senare återvända till sin bil och Fröseke för att slå larm.

- Vi är intresserade och i behov av fler uppgifter från allmänheten. Även det minsta kan vara av intresse, säger kriminalinspektör Bengt Adolfsson.

Polisen har inte fått in några uppgifter om den mörka Mercedes varifrån skotten mot 37-åringen ska ha avlossats.

Få ledtrådar

De tekniska undersökningarna på brottsplatsen och av 37-åringens bil har inte heller gett många ledtrådar.

- Vi har säkrat blodspår i skogen där den beskjutne mannen säger att han sprungit, och i bilen kan vi ju konstatera att det finns kulhål.

Arbetar förbehållslöst

Annons

Något motiv till händelsen har man ännu inte lyckats få fram, utan polisen arbetar, som de säger, förbehållslöst utifrån en rad hypoteser.

Mannen befinner sig nu på hemlig adress.

andreas.westergren@smp.se

0470-77 05 00

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons