Annons

Vildsvinskött tas in på kommunens matsedel

Nybro • Publicerad 12 juni 2019
Vildsvinskött kommer att finnas med på kommunens matsedel, efter att Moderaterna fått igenom ett yrkande i samhällsbyggnadsnämnden.
Vildsvinskött kommer att finnas med på kommunens matsedel, efter att Moderaterna fått igenom ett yrkande i samhällsbyggnadsnämnden.Foto: Lena Gunnarsson

Efter förra sommarens svåra torka ökade Nybro kommun inköpen av svenskt nöt- och lammkött till sina matsedlar för skolor och äldreboenden - detta som ett sätt att stödja svenska lantbrukare. Nu återgår kommunens matsedlar till den tidigare ordningen och ökar rätterna med svenskt fläskkött, enligt ett beslut som togs i samhällsbyggnadsnämnden på tisdagen.

Moderaterna fick i samband med detta igenom ett yrkande om att det en gång i kvartalet också serveras vildsvinskött i skolor och i omsorgen.

– Det har många positiva aspekter, bland annat att det kan leda till bättre priser för jägarna som i sin tur kan leda till ökat jakttryck, skriver Daniel Lindvall (M) och Björn Engdahl (M) i en protokollsanteckning.

Jan StenqvistSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons