Annons

Svårfunnen vattenläcka kan leda till stora problem

Tekniska kontoret letar efter en stor vattenläcka på en huvudledning i Alsterbro. Ett försök att spåra läckan på tisdagen misslyckades.
Nybro • Publicerad 31 december 2003

Personal på Mark och Service trodde sig ha lokaliserat läckan till en fastighet vid korsningen Alstervägen-Hinshultsvägen i norra delen av samhället.

- Vi trodde bergis att vi hade hittat läckan, men när vi grävde ner oss i marken fanns den inte där. Läckljudet finns, men inte läckan, säger Kurt Eriksson på tekniska kontoret.

Annons

Vattenläckan är förhållandevis stor, omkring 100 kubikmeter vatten per dygn har läckt ut i marken sedan slutet av förra veckan. Läckan upptäcktes när vattenverket i Knivingaryd började pumpa ut betydligt mer vatten i nätet än normalt.

På måndagen stängdes vattnet av under en period, vilket berörde abonnenter i norra Alsterbro, Bölemåla och Skoghult. En vattentank kördes ut till Skoghult.

- Förr eller senare blir det läckor. Just den här ledningen är över 40 år gammal, säger han.

Läcksökningen kommer att fortsätta på fredag. Då kan det bli aktuellt att sätta en ventil på en ledning mellan två stamledningar.

Under tiden hålls vattennätet öppet som vanligt.

- Vi får se vad som händer de närmaste dygnen. Om läckan blir värre måste vi ut och gräva akut. Läckan får absolut inte bli större, för då får vi verkliga problem.

Jan Stenqvist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons