Annons

SPF ställer in månadsträff på grund av oro för corona-virus

Oro för corona-viruset har gjort att Nybro SPF ställer in månadsmötet på måndag. Det känns ansvarsfullt att vara försiktig, säger föreningens ordförande Jan Mikaelsson.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Nybro • Publicerad 10 mars 2020
Nybro SPF ställer in kommande månadsmöte med anledning av oron för corona-viruset. Ordförande Jan Mikaelsson menar att det är en rimlig försiktighetsåtgärd.
Nybro SPF ställer in kommande månadsmöte med anledning av oron för corona-viruset. Ordförande Jan Mikaelsson menar att det är en rimlig försiktighetsåtgärd.Foto: Jan Stenqvist

Inom pensionärsföreningen har frågan blivit allt mer aktuell de senaste veckorna. Nu har styrelsen bestämt att avstyra måndagens träff.

– Föreningen består av pensionärer, i vårt fall har vi en medelålder på 75-80 år - just den ålderskategori som bedöms som riskgrupp. Då skulle det kännas olustigt att ha en samling där vi sitter tätt tillsammans inomhus, vi känner att vi då måste ta det ansvaret att ställa in det kommande månadsmötet, säger Jan Mikaelsson.

Annons

Med ett sakta växande antal smittade i Sverige menar Jan Mikaelsson att risken finns att viruset också närmar sig Kalmar län och Nybro.

– Det är min personliga känsla att viruset kanske kommer nära oss. I nyhetsmedia uppmanas vi att undvika folksamlingar, vi ser det också i idrottssammanhang där evenemang genomförs utan publik. Att vi nu tagit det här beslutet är kanske att skjuta över målet, men det är i så fall inte hela världen. Nu handlar det om att ta ansvar, säger han.

Föreningen har gått ut med information på sin hemsida och via mejllistor.

Hur länge gör ni uppehåll med föreningsträffar?

– Det beror helt på hur virusspridningen utvecklas.

Jan StenqvistSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons