Annons

Pressen blev för stor

En av vänsterpartiets starkaste frontfigurer i Nybro, Mariann Karlsson, slutar med politiken.
Nybro • Publicerad 22 februari 2012
Mariann Karlsson (V) slutar med politiken.
Mariann Karlsson (V) slutar med politiken.Foto: 

I en intervju i Nybro Tidning säger hon att det politiska arbetet varit roligt, men också jobbigt. Klimatet och attityden inom politiken har hårdnat alltmer, menar hon. Ett starkt politiskt engagemang fick till slut konsekvenser i form av störd sömn, koncentrationssvårigheter och tecken på utbrändhet.

Nybros tidigare kommunalråd, Inger Rydbrink, känner igen situationen. Hon lämnade sina politiska uppdrag förra året då hon kände att arbetsbelastningen blev för stor, och att arbetet påverkade hennes hälsa. I?dag är hon personalkonsulent på Nybro kommun och jobbar bland annat med utbrändhetsproblematik.

Annons

– Samhället är så komplext i?dag, kraven så stora, att för ska man orka med framskjutna uppdrag måste helheten fungera – det måste fungera på arbetet, hemma och på fritiden. Politiker är också mer på passade, man ska ständigt komma med synpunkter och alltid ha kloka svar på frågor. Det är klart att det kan framkalla stress, särskilt i tider då det är tuffa och jobbiga politiska beslut som ska tas, säger Inger Rydbrink.

Inger Rydbrink mår bättre i?dag och har sakta börjat kunna återuppta tidigare fritidsintressen. Hon är glad att hon hoppade av politiken i tid.

– Ingen vinner på att någon blir sjukskriven, säger hon.

Vänsterpartiets ordförande i Nybro, Kaj Raving, beklagar Mariann Karlssons avhopp.

– Det är givetvis tråkigt, men man måste naturligtvis respektera hennes beslut. Det är en förlust för partiet, och för politiken i Nybro. Just nu jobbar valberedningen med att få fram personer som kan ta över hennes uppdrag, säger han.

Barometern har sökt Mariann Karlsson men inte lyckats få kontakt.

Jan Stenqvist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons