Annons

Paneldebatten guidade eleverna

Det finns stora skillnader mellan de politiska blocken i Sverige. Det konstaterade Paradisskolans högstadieelever vid en debatt inför torsdagens skolval.
Nybro • Publicerad 4 september 2014
Erik Holm (S), Julia Kvarnbäck (MP), Matilda Molander (C), Peter Lilja (M) och Eric Dicksson (KD) deltog i onsdagens paneldebatt. Foto: Markus Danielsson
Erik Holm (S), Julia Kvarnbäck (MP), Matilda Molander (C), Peter Lilja (M) och Eric Dicksson (KD) deltog i onsdagens paneldebatt. Foto: Markus DanielssonFoto: Markus Danielsson

I dag hålls det skolval på Paradisskolan i Nybro. Det är skolans högstadieelever som ska få göra sina röster hörda. På onsdagen kunde eleverna i åttonde respektive nionde klass ta del av vad inbjudna politiker hade att säga inom ett antal olika områden.

Fem partier fanns på plats i biosalongen i Kristallen i Nybro. Återbud hade där­emot kommit från Sverige­demokraterna, Folkpartiet och Vänsterpartiet. Eleverna i salongen kunde konstatera att det skiljer en del när det gäller hur Alliansen respektive oppositionen vill styra Sverige.

Annons

Socialdemokraten Erik Holm sa vid ett flertal tillfällen att hans parti vill se en annan färdväg för Sverige jämfört med hur det sett ut under Alliansens åtta år vid makten. Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna förespråkade däremot sin politik som bland annat handlar om lägre skatter. Miljöpartiet å sin sida fick bland annat svara på frågan om varför man inte vill satsa på så kallade fossila bränslen inom exempelvis jordbruket.

Det fanns emellertid en punkt där de närvarande partierna var överens. På frågan om vad man vill göra inom integrationspolitiken var den enade åsikten att såväl Sverige som övriga Europa bör jobba för en enklare hantering av asylfrågor. Nu återstår att se ­vilket eller vilka av partierna som gjorde bäst intryck på eleverna.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons