Annons

Ny butik bra för handeln

Till hösten öppnar Cheapy i Nybro. Den befintliga bygghandeln tror på ökad kommers.
Nybro • Publicerad 6 augusti 2013

– Det går ganska bra vad jag vet. Butiken öppnar i slutet av oktober, säger affärsområdeschefen Per Ramse.

Han är lite hemlighetsfull när det gäller öppningsdag. Risken finns att konkurrenterna hittar på något just då. Därför väntar man till någon vecka innan med att avisera exakt datum. Vilka som kommer att arbeta i den nya butiken är klart. Även butikschefen är tillsatt.

Annons

– Det är faktiskt väldigt kul. Vi hade en butik i Kalmar som stängde 2009. Carin Andersson var chef där och hon kommer tillbaka till oss och blir chef i Nybro. De senaste åren har hon jobbat inom handeln i Kalmar. Det är kul att vi får tillbaka henne, hon kan både sortimentet och systemet, säger Per Ramse.

Den nya butiken har väckt viss uppmärksamhet. Det ett flertal hantverkare som varit intresserade av att arbeta med bygget. Dessutom har Cheapy fått erbjudanden om att annonsera på olika platser samt att vara med och sponsra lag.

– Det är många som känner till att vi kommer, säger Per Ramse.

På Snickar Jocke i Nybro är man inte orolig för tuffare konkurens till hösten. Istället tror försäljningsansvarige Lars Andersson att fler kommer att handla i Nybro:

– Det tror jag. Cheapy är en lågpris butik och vi har inte riktigt samma kunder. De kunderna har kanske åkt in till Kalmar och handlat på Byggmax tidigare.

Han menar att yrkesfolk som använder sina verktyg väldigt ofta måste köpa det bästa, medan hemmafixaren som använder grejerna några gånger per år klarar sig utmärkt med billigare alternativ. Sammantaget ser han den nya etableringen som något positivt.

– Det är väl alltid stimulerande med konkurrens. Då får vi spetsa till oss lite.

Carolina Wigren
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons