Annons

Misstänks ha langat narkotika – åtalas

Spaningsarbete ledde polisen till ett narkotikabeslag i en lägenhet.
I lägenheten fanns bland annat över 300 gram cannabis.
Nu åtalas två män för att ha haft narkotika i överlåtelsesyfte.
Nybro • Publicerad 12 juli 2018

Det var i början av januari som en civil polisinspektör patrullerade ett välkänt område i Nybro när en man med varseljacka och yviga rörelser plötsligt fångade hans uppmärksamhet.

Mannen gick in i en lägenhet och lämnade densamma efter tio minuter varpå en polispatrull tillkallades. Då mannen visade tydliga tecken på narkotikapåverkan och dessutom hade narkotika på sig togs beslut om husrannsakan av lägenheten som han besökt.

Annons

Den 33-åriga man som sedan öppnade dörren till lägenheten ville emellertid inte släppa in polisen, som fick använda pepparsprej för att ta sig in. Inne i lägenheten anträffade polisen också en 38-årig man, som tittade fram ur ett sovrum. Båda två kommenderades ner på golvet och belades med handfängsel.

I vardagsrummet hittade polisen sedan bland annat en låda med haschkakor och svampar, som senare uppmättes till över 400 gram. I lådan fanns också tillbehör som vågar, grindars, rizzlapapper och tomma redlinepåsar. Även flera färdigförpackade haschbitar återfanns, enligt polisen i likadana förpackningar som anträffades på mannen som kontrollerades utanför bostaden.

Väskan med narkotika som polisen hittade i lägenheten.
Väskan med narkotika som polisen hittade i lägenheten.Foto: Polisen

Polisen hittade också ett anteckningsblock med skuldlistor och priser. Och inne i sovrummet som 38-åringen kommit ut från fann polisen en mindre mängd hasch och en mobiltelefon på vilken det bland annat fanns ett meddelande från mannen som tidigare kontrollerats utanför lägenheten.

De båda männen greps på platsen och deras telefoner samt narkotikan togs i beslag.

Nu åtalas båda två för för narkotikabrott. Enligt åklagaren har de tillsammans och i samförstånd olovligen och i överlåtelsesyfte innehaft narkotikan i lägenheten. Åklagaren yrkar också på att den beslagtagna narkotikan och föremålen förverkas.

38-åringen erkänner innehav av narkotikan som hittats i sovrummet men nekar i övrigt till brott. 33-åringen varken erkänner eller förnekar brott. ”Inga kommentarer” är allt han har uppgett i förhör.

Till åklagarens bevisning finns polisen iakttagelser före och under ingripandet i lägenheten, beslagsprotokoll och fotografier på beslagtagen narkotika. För att styrka överlåtelsessyftet finns även fotografier på anteckningsblocket som hittades i lägenheten, innehållandes diverse namn och summor.

Jonatan NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons