unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Medborgarförslaget: ”Skicka konstverket till återvinningen”

Samhällsbyggnadsnämnden har avslagit tre inlämnade medborgarförslag. Ett av dessa förslag ville skicka ett konstverk utanför kommunhuset till återvinningen.
Konstverket Ett långt kast var i fokus i ett medborgarförslag som lämnades in till kommunen i vintras. Förslaget avslogs.
Konstverket Ett långt kast var i fokus i ett medborgarförslag som lämnades in till kommunen i vintras. Förslaget avslogs.
Foto: Jan Stenqvist

De medborgarförslag som nämnden hade att ta ställning till lämnades in till kommunen under hösten och vintern. Ett av dessa förslag uttryckte kritik mot konstverket Ett långt kast som år 2000 placerades på gräsmattan utanför kommunhuset.

Konstverket är gjort i metall och är i dag rostigt. Fräscha upp konstverket, eller skicka det till återvinningen menade kommuninvånaren i sitt medborgarförslag.

Men nämnden sa nej i sitt yttrande. Konstverket får inte förvanskas, det skulle strida mot upphovsrättslagen, menar samhällsbyggnadsnämnden.

Politikerna avslog också ett medborgarförslag om att bjuda in pensionärer till en träff om nedskräpning och förstörelse samt ett förslag om att muddra Linneasjön för att göra den mer attraktiv för sol och bad. Sjön är djup, och en eventuell muddring skulle riskera att försämra vattenkvaliteten då potentiella föroreningar på botten skulle röras upp, menar nämnden.

Yttrandena kommer att gå vidare till kommunfullmäktige.

Läs mer