Annons

Lieti agerar anonym jultomte: ”Stannar mellan mig och tomten”

Lieti Rodriguez Martinez stöttar barnfamiljer som har det kämpigt ekonomiskt.
– Jag hoppas att de som behöver hjälp känner sig bekväma att skriva till mig, säger hon.
Nybro • Publicerad 6 december 2023
Nybrobon Lieti Rodriguez Martinez erbjuder sig att köpa julklappar till barn vars föräldrar inte har råd.
Nybrobon Lieti Rodriguez Martinez erbjuder sig att köpa julklappar till barn vars föräldrar inte har råd.Foto: Samuel Slättman

Det svåra ekonomiska läget innebär att många familjer lever på en snävare budget än vanligt i år. För att barnen i de mest utsatta familjerna ska få en så ”normal” jul som möjligt erbjuder Lieti Rodriguez Martinez sin hjälp.

Lieti uppmanar föräldrar som inte har råd med julklappar till sina barn att höra av sig till henne. Lietis plan är att köpa personliga presenter till barnen och lämna dem till föräldern eller föräldrarna ett par dagar före julafton.

Annons

– Om det blir för många som hör av sig får jag helt enkelt be om hjälp. Det är många som har hört av sig till mig och sagt att de kan tänka sig att hjälpa till och stötta om det behövs, säger Lieti Rodriguez Martinez.

Nybrobon Lieti Rodriguez Martinez erbjuder sig att köpa julklappar till barn i ekonomiskt utsatta familjer.
Nybrobon Lieti Rodriguez Martinez erbjuder sig att köpa julklappar till barn i ekonomiskt utsatta familjer.Foto: Samuel Slättman

Lieti Rodriguez Martinez riktar sig i första hand mot barnfamiljer i Nybro men säger att hon hoppas att hennes initiativ kan sprida sig till andra kommuner och områden.

Tror du det är många föräldrar som tycker det är pinsamt att be om hjälp?

– Det kan vara så, men det får vi se. Men det här stannar mellan mig och tomten. Jag hoppas att de som behöver hjälp känner sig bekväma att skriva till mig, säger Lieti Rodriguez Martinez.

”Det är många som har hört av sig till mig och sagt att de kan tänka sig att hjälpa till och stötta om det behövs”
Lieti Rodriguez Martinez
Samuel SlättmanSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons