Annons

Läckan i Nybro hittad

Tidigt på morgonen lokaliserades läckan som gjort att stora delar av Nybro varit utan vatten sedan tisdagen. Invånarna uppmanas att koka vattnet innan det används.
Nybro • Publicerad 18 juni 2013
Kommunen har ställt upp dricksvattentankar på flera platser, bland annat framför Paradisskolan.
Kommunen har ställt upp dricksvattentankar på flera platser, bland annat framför Paradisskolan.Foto: Carolina Wigren

Det har visat sig vara en av huvudledningarna väster om tätorten som sprungit läck.

– Vi vet inte exakt var läckan uppstått, men vi vet på vilken sträckning det är. Och vi har personal som är ute och letar där nu, säger Håkan Dahlgren, vd, Nybro Energi.

Annons

Vattnet är sedan åttatiden påsläppt igen, men effekten är begränsad eftersom vattenflödet är mindre än normalt. Kommunen kommer att testa vattenkvalitén under dagen. Enligt den senaste prognosen bedömer kommunen att det kommer att ta minst hela dagen att åtgärda felet.

Sedan niotiden fungerar vattnet i Kristvalla och Sankt Sigfrid igen. Där har tankarna nu tagits bort. Områdena Kungshall, Rismåla och Madejsö har ännu inget vatten.

Eftersom tillgången på vatten nu är begränsad har kommunen infört restriktioner för vattenanvändandet. Bland annat ska användande som till exempel bevattning, tvättning och liknande undvikas.

– Det viktiga är att de Nybrobor som har vatten inte använder mer än nödvändigt, säger Håkan Dahlgren.

Vattenstationerna är förstärkta med fler tankar i Kungshall. Bemanning kommer att finnas vid alla tankar. Under förmiddagen kommer det att finnas förstärkta möjligheter till toaletter vid Kungshall. toaletter finns vid alla vattentankar. Duschmöjligheter finns i Hanemåla skola och i Sporthallen.

Vattentankar finns uppställda på flera platser:

Skolan i Kristvallabrunn

Körsvennens gränd (Idehult)

Kvarnbacken

Borgvägen (Madesjö)

Madesjögläntan

Bangatan/Grönvägen (parkeringen)

Hallandsgatan/Östgötagatan (Västeräng)

Kungshall (f.d.servicehus)

Paradisskolan

Linneahemmet/Strandvägen

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons