Annons

Krafttag för tryggheten

En grupp polismän har inrättats för att arbeta med brottsligheten i bland annat Nybro och Emmaboda.
- Det finns en kraftfull oro bland invånarna där, säger polisområdeschef Sven-Erik Karlsson.
Nybro • Publicerad 8 januari 2003

I november förra året presenterades polisens trygghetsundersökning som gjorts i Kalmar län. Undersökningen var polisens tredje medborgarundersökning.

Den skulle visa vad allmänheten har för uppfattning om problem i bostadsområdet, utsatthet för brott samt vilken syn man har på polisens verksamhet.

Annons

Oroshärdar

- Det visade sig att Nybro, Emmaboda och Kvarnholmen och Norrliden i Kalmar var oroshärdar ur ett medborgarperspektiv, säger Sven-Erik Karlsson.

För att komma till rätta med oron i de olika områdena har en särskild grupp polismän inrättats. På måndagen började de jobba med de problem som kommit fram i undersökningen.

Ska synas och finnas

- Vi försöker med små resurser jobba strategiskt mot bekymren. Målsättningen är att vi ska synas och finnas i de aktuella områdena. Vi ska också jobba med den kriminalitet som finns där.

Arbetssättet heter planerad arbetstid och innebär att poliserna planerar sin arbetstid efter de behov som finns i de olika områdena.

- Till exempel vet vi att det är mycket problem på Kvarnholmen under lönehelger. Då ska vi försöka vara där, säger Sven-Erik Karlsson.

Försöket med den särskilda polisgruppen ska fortsätta en bit in i april. Därefter ska arbetet utvärderas.

- Efter april kommer sommaren och då måste vi alla gemensamt lösa utryckningsverksamheten. Men vi ska se vad vi åstadkommit fram till april, säger Sven-Erik Karlsson.

Kim Ustamujic Johansen
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons