Annons

Kommunen vill stoppa invasion av lupiner

Publicerad 3 juni 2019
Trädgårdslupiner.
Trädgårdslupiner.

På Nybro kommuns marker frodas trädgårdslupinerna och hotar andra växter. Därför uppmanar kommunen, på sin blogg, allmänheten att plocka blommorna på kommunal mark. Detta för att stoppa spridningen av trädgårdslupiner, som är en invasiv art.

En invasiv art är en art som introducerats till områden utanför sitt ursprungliga utbredningsområde, som sprider sig av egen kraft, som skadar ekosystemet.

På Nybro kommuns områden tar trädgårdslupinerna mark från gräs och örter. Kommunen arbetar för biologisk mångfald och vill därför motverka att invasiva arter tar över. Men kommunen påpekar också att det är viktigt att om man plockar är det viktigt att vara säker på att man verkligen tar trädgårdslupiner och igen annan växt. Trädgårdslupiner kan också ha flera färger, oftast lila, vita eller rosa.

Anna BorgSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons