Annons

Kommunanställda utnyttjar avtalet för billigare tandvård

Kommunens tandvårdsavtal har gjort succé. På mindre än tre månader har 150 anställda utnyttjat rabatten som ger billigare tandvård.
Nybro • Publicerad 24 januari 2003

I oktober skrev Barometern-OT om kommunens avtal med Folktandvården, Praktikertjänst och fyra privata tandläkare. Avtalet som gäller alla kommunanställda innebär att det vid många behandlingar lönar sig att betala genom ett bruttolöneavdrag. Tandläkaren fakturerar kommunen och patienten betalar 30-40 procent mindre för behandlingen. Nybro var första kommunen i Sverige att införa systemet och det har inneburit god reklam för kommunen.

- Vi får ju väldigt många samtal från andra kommuner som vill veta hur det fungerar, säger lönekamrer Maj-Liz Gustafsson.

Annons

50-60 i januari

Det har tagit ett tag innan de anställda förstått vad det nya systemet innebär, men nu rullar det på.

- Vi ser här att det kommit in 50-60 ansökningar redan i januari. Det är bra för de anställda för en kommunalt anställd har inte så många förmåner, säger Maj-Liz Gustafsson.

Har inte fått fler patienter

Även tandläkarna märker av att informationen om avtalet har börjat nå ut, men inte på så sätt att de fått fler patienter.

- Jag tycker att det har fallit väl ut. Jag har inte märkt att vi fått extra många patienter. Däremot kan det vara så att man väljer en behandling som tidigare känts för dyr, säger Tommy Valtersson på Praktikertjänst.

Ola Pilhem
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons