Annons

Katt fick alla klorna avklippta

Katten Samsons klor har förstörts av en djurplågare.
Nybro • Publicerad 9 februari 2012

– Det är enda möjligheten. Det kan inte ha gått till på något annat sätt, säger Magdalena Täck, som bor i Kungshallsområdet i Nybro, på onsdagseftermiddagen när morgonens chockartade upptäckt har börjat sjunka in.

– Jag har polisanmält det. Polisen hade inte hört talas om något liknande.

Annons

På onsdagseftermiddagen skulle Samson få träffa en veterinär i Nybro och få sina skador omsedda.

– Jag vill lyfta fram det här offentligt om någon annan har råkat ut för samma sak. Det är onormalt. Jag har inte hunnit prata med andra i bostadsområdet som också har katt ännu, men jag har lagt ut vad som har hänt på min Facebook-sida. De som besöker den tycker att det är förfärligt.

Samson är en tvåårig hane som Magdalena Täck har tagit hand om sedan ett år tillbaka.

– Han är en hittekatt som en dag bara flyttade in på min altan. Ingen gjorde anspråk på honom så därför tog jag hand om honom. Han är snäll och kelig och har vassa klor. Jag klipper honom inte, utan klorna slits naturligt när han är ute.

Fram till halv åtta på tisdagskvällen var allting som vanligt.

– Då släppte jag ut honom. Han kom in vid halv nio. Det märktes att han var jätteupprörd och rädd och gick och lade sig direkt. Jag upptäckte faktiskt inte att något hade hänt, för Samson har varit orolig tidigare när han har kommit in. Det var i stället i morse när jag såg att han slickade mycket på sina tassar som jag tog upp och kontrollerade honom.

– Inga tassar har klorna kvar. Där framme finns pulporna kvar, sedan är klorna splittrade, och på baktassarna är alla pulpor också klippta och tassarna är blodiga. Det var jättehemskt att upptäcka, jag trodde först inte att det var sant och blev chockad, säger Magdalena Täck.

Hennes tankar går även till en händelse för ett halvår sedan.

– Då upptäckte jag att Saffran, en annan katt, var skadad i ansiktet. Enligt veterinären kan det ha varit efter ett slag, och i dag har Saffran men av det. En nerv i ansiktet som styr ena ögat fungerar inte som den ska.

Jörgen Danielsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons