Annons

Julsabotage mot husägare

De härjar en julmarodör på Sikvägen. Tre villaägare på gatan har fått sina ljusslingor avknipsade om natten.
Nybro • Publicerad 18 december 2003

Det är inte första gången som grannarna på Sikvägen i Hanemåla råkar ut för julsabotage. Redan för ett par år sedan drabbades grannskapet av att få sina ljusklädda träd och buskar släckta av en okänd hand under skumma förhållanden. Och på tisdagsnatten var det dags igen.

Familjen Brasch tillhör de som drabbades. Ett ljusnät och en slinga blev avklippta.

Annons

- Det var första gången för oss. Grannen har råkat ut för det tidigare. Det är väldigt tråkigt att man inte kan få ha något ifred. Man undrar ju vad det är för en lustigkurre som gör sådant här om nätterna, säger Alexander Brasch.

Tror du att det är någon som inte gillar ljus eller någon som inte gillar jul?

- Varken eller. Jag tror att det är någon som är ute efter att förstöra.

Polisen är inkopplad på fallet och närpolischef Björn Brandström tror att det lutar åt att gärningsmannen inte gillar julen och att det är skälet till förstörelselustan.

Ljusslingesabotaget har varit det stora samtalsämnet för de drabbade grannarna och även om det går lätt att ersätta en trasig slinga väcker det inträffade obehagskänslor på gatan.

- Det har ju varit någon och smugit vid huset om natten. Det känns lite otäckt, säger Alexander Brasch.

Emma Nordander Arenius
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons