Annons

Här försvinner snön till tippen

Nu försvinner snön. Kommunens personal och inhyrda entreprenörer kör bort snön från stan, till några av de stora snöupplagen.
Nybro • Publicerad 5 mars 2018
Den stora snöhögen vid stationen får hjälpa att försvinna av kommunens personal.
Den stora snöhögen vid stationen får hjälpa att försvinna av kommunens personal.Foto: Pia Olofsson

På måndagen gick lastbilar fullastade med snö i skytteltrafik från centrala Nybro till lagringsplatserna. Det ena ligger mellan fordonsgymnasiet och kombiterminalen i Fredrikslund, den andra på Stallvägen, intill Madesjötippen.

– Vi får hjälpa det på traven lite så snön smälter det fortare, säger Leif Karlsson som är ansvarig arbetsledare på Mark- och Serviceförvaltningen.

Annons

Han berättar att många fick jobba över för att klara snöröjningen förra veckan, och klagomålen var få.

– Folk har förståelse för att det kommer enorma mängder. Förra veckan handlade det i stort sett att hålla gatorna öppna. Nu håller vi på och rättar till lite, finjusterar och tar bort lite högar. Vi ska köra igång med snöslungan i morgon igen och ta bort lite fler vallar.

Här mellan fordonsgymnasiet och kombiterminalen i Fredrikslund finns ett av kommunens två snöupplag. På måndagen gick det skytteltrafik med lastbilar fullastade med snö från centrala Nybro hit.
Här mellan fordonsgymnasiet och kombiterminalen i Fredrikslund finns ett av kommunens två snöupplag. På måndagen gick det skytteltrafik med lastbilar fullastade med snö från centrala Nybro hit.Foto: Pia Olofsson

Förra veckan snöade det ihärdigt.
Förra veckan snöade det ihärdigt.Foto: Pia Olofsson
Pia OlofssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons