Annons

Framtiden på tapeten

När oppositionsrådet Stig Davidson (c) fyllde 60 år igår fick han en något annorlunda present - ett seminarium om Nybro kommuns framtid
Nybro • Publicerad 20 december 2003
Stig Davidson är en av Nybros mest erfarna politiker. På fredagen fyllde han 60 år, och fick då bland annat en lagerkrans.
Foto: JAN STENQVIST
Stig Davidson är en av Nybros mest erfarna politiker. På fredagen fyllde han 60 år, och fick då bland annat en lagerkrans. Foto: JAN STENQVISTFoto: 

- Jag vill se ett konkret tillväxtprogram för kommunen, sa han.

På plats i stadshussalen fanns ett hundratal inbjudna gäster. Främst politiker och företagare, men också en debattpanel med bland andra Kommunförbundets ordförande Ilmar Reepalu, förre centerledaren Olof Johansson och Gunvor Munck, vd på Smålands logistik.

Annons

En stor del av seminariet kom något oväntat att beröra storstadsproblematik, Öresundsregionen och EU:s utvidgning.

Det var först när de lokalt förankrade företrädarna tog till orda som de konkreta förslagen kom fram.

Stig Davidson grep mikrofonen och talade om behovet av tillväxt.

- Om vårt samhälle ska utvecklas krävs samarbete och samverkan. Om inte viljan till utveckling finns, om det så gäller kommun eller näringsliv, förlorar man snabbt sambandet med samhället i övrigt. Jag vill se ett konkret tillväxtprogram i vår kommun som omfattar fler bostäder, bättre utbildningar, fler högskoleutbildningar och en expansiv upplevelsenäring, sa han.

Före centerledaren Olof Johansson hakade på resonemanget om samverkan:

- Min uppfattning är att kommunerna gör för lite för att samarbeta, för att på så sätt få respekt och uppmärksamhet på central nivå. Och då är det svårt att få någon att lyssna. Men det gäller också att samverka i det lilla sammanhanget. Mästerskapet i politiken är att se till att det man säger sig vilja göra också blir gjort, sa Olof Johansson.

Jan Stenqvist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons