Annons

Försökte köra på polis vid trafikkontroll

En 20-årig man från Växjötrakten döms till skyddstillsyn för att ha försökt att köra ihjäl en polis i Nybro med sin bil i september förra året.
Nybro • Publicerad 4 maj 2012

Polismannen försökte stoppa mannens bil vid en trafikkontroll på väg 25. Polisen hörde hur bilen växlades ner för att sedan accelereras till cirka 100 kilometer i timmen. Bilen kom rakt emot honom och när han förstod att föraren inte tänkte stanna hoppade han snabbt åt sidan. Det fanns ett vägräcke på andra sidan och hade han inte flyttat sig hade han blivit ihjälkörd.

20-åringen har berättat att han rökt hasch kvällen innan och fick panik när han såg poliskontrollen och att han först efteråt insåg faran för polisen. Han har inte heller något körkort. Tingsrätten i Kalmar dömer mannen för försök till grov misshandel, grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning och narkotikabrott.

Pia Olofsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons