Annons

Företagare nätverkar under promenad

Kommunen fortsätter med konceptet om näringslivsträffar under promenad. På fredagen hölls årets första walk and talk.
Nybro • Publicerad 16 maj 2014
Årets första walk and talk passerade genom Joelskogen.Foto: Jan Stenqvist

Ett tjugotal personer, lika många politiker och tjänstemän som företagare, gjorde en timslång vandring runt Linnéasjön med fikapaus vid Joelskogens camping. Idén bakom det hela är att personer ska få tillfälle att knyta nya kontakter - och lära känna politiker och framträdande kommunala tjänstemän.

– För att jobba aktivt med näringslivsfrågorna är det viktigt att hitta olika former att träffas på. Lunchmöten, nätverksträffar och företagsbesök är några varianter. Det här är ytterligare ett sätt att träffas på. Det handlar helt enkelt om att få i gång dialog och samtal, säger näringslivschef Maria Faltin.

Annons

I Nybro inleddes walk and talk-promenaderna förra året med fem träffar. Folisofin bakom walk and talk är att man tänker mer kreativt under promenader än under sammanträden inomhus - och mötesform under promenad ska inbjuda till samtal. Fredagens promenad var årets första.

Nästa träff är den 17 juni.

– Jag har jobbat i Kalmar tidigare och då använt ett liknande koncept. Det som är lite annorlunda här är att vi vill ha ut fler av våra politiker och tjänstemän, det är viktigt företagarna får chansen att träffa de här personerna, menar Maria Faltin.

 

Jan Stenqvist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons