Annons

Draghjälp på invigning

Nybro IF:s bingohall bytte i helgen namn till Idrottens Bingo. Då kom Leif Loket Olsson på besök.
Nybro • Publicerad 27 januari 2003
Sara Karlsson bad om Lokets autograf.
Foto: JAN STENQVIST
Sara Karlsson bad om Lokets autograf. Foto: JAN STENQVISTFoto: 

Sedan tiden med Bingolotto har Loket Olsson mer än någon annan kommit att symbolisera bingospelandet i Sverige. Och han har inte lämnat branschen.

När bingohallen anslöt sig till organisationen Idrottens Bingo fick han en förfrågan om att hålla i en slags invigning. Han tackade ja.

Annons

Efter några timmars bilkörning från Göteborg kom han till Nybro vid lunchtid på lördagen. Med håret spretande hann han få i sig en plastmugg med kaffe innan det var dags att ställa sig vid mikrofonen och börja ropa ut siffror.

- Niklas 42, fyra två. Bertil 9, nummer nio, Ivar 19, etta nia, Olof 64, sexa fyra...

Svadan kändes igen. Mellan varven "tjötade" han med spelarna i den fullsatta bingohallen.

- Jag var i Nybro för tio år sedan, men den gången var det för bingospel i Kristallen. Var det någon som var med då? Det var det säkert, och då vann ni väl?

Den resan minns han rätt tydligt. På vägen körde han slut på bensinen och fick rusa ut och stoppa en lantbrukare som körde förbi med sin traktor.

- Bonden trodde knappt sina ögon när han kände igen mig. Han blev så glad att han nog hade kört runt hela Småland för att få tag på bensin, sa han.

Den här resan innehöll också en viss dramatik. I Lessebo stannade han till på en bensinmack för att lämna in ett system på V75. Det blev genast uppståndelse i butiken.

- Kolla gubbar. Loket står där borta och tippar, ropade de.

Spelet i bingohallen fortsatte.

- Bertil 13, etta trea, Ivar 17, etta sjua...

Annons

Efter ytterligare en bricka började han funderade högt om ishockey och handboll.

- I eftermiddag är det handboll. Sverige-Algeriet. Ska ni se det? Nä, skit i

det. Spela bingo i stället!

Det är ingen tvekan om att Loket Olsson vinner poäng på sin folklighet. Folk väjer inte för att byta några ord med honom.

- Det är rätt kul, det måste jag säga. Det har blivit en del av vardagen, säger han.

Till vardagen hör också att skriva autografer.

Efter Lokets framträdande, när han stod med en mugg kaffe i det lilla köket vågade sig Sara Karlsson fram med en bunt lappar. Hon ville ha autografer till sig själv och sina kompisar.

Jan Stenqvist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons