Annons

Boendes protest mot ny dieselstation var förgäves

Länsstyrelsen ger klartecken till Norsk Hydro Olje AB att bygga en ny bränslestation vid Madesjö - trots de närmaste grannarnas protester
Nybro • Publicerad 11 december 2003

När grannarna överklagade det bygglov som samhällsbyggnadsnämnden lämnat klagade de främst på att trafikbullret kommer att öka, och att det är olämpligt att tillåta kemikaliehantering så nära bostadsbebyggelse. Det närmaste huset ligger 60 meter från anläggningen.

Den planerade dieselstationen ligger inom det befintliga industiområdet.

Annons

Länsstyrelsen skriver i sitt beslut: "Området har vid detaljplaneläggning ansetts lämplig för etablering av industri som medför en rad störningar för omgivande bebyggelse. Boende i närheten av ett sådant område får därför vara beredda att tåla störningar som är något större än de som normalt förekommer i ett bostadsområde."

Länsstyrelsen medger att trafiken och därmed också trafikbullret sannolikt kommer att öka, men att ökningen inte blir så stor att det får något större inverkan på stationen som störningskälla. Länsstyrelsen ger därmed sitt klartecken till bygglovet. Beslutet kan överklagas till miljödomstolen.

JAN STENQVIST

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons