Annons

Avlivningen av katter JO-anmäls

Både polisen och länsveterinären i Kalmar har anmälts till Justitieombudsmannen, JO, efter avlivandet av fyra katter i Orrefors.
Nybro • Publicerad 21 mars 2012

Det beslutet togs efter uppgifter från polisen på plats om att katterna var så förvildade att de inte skulle kunna omplaceras. Länsveterinären kunde inte skicka ut egen personal för att göra bedömningen, eftersom det rådde förundersökningssekretess och polisen inte ens fick avslöja adressen.

Fyra katter fångades in och avlivades med hjälp av en viltvårdare. De andra katterna flydde ut ur huset. En vecka senare ändrade länsveterinären sitt beslut om att avliva katterna.

Privatpersonen som nu har JO-anmält myndighetspersonerna, menar att polisen lämnat felaktig information om katternas kondition och att länsveterinären inte borde ha nöjt sig med polisens uppgifter innan beslut togs om avlivning.

Pelle Johansson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons