Annons

Omfattande sökinsats efter 76-åring i Orrefors

På måndagsmorgonen försvann en 76-årig man från sitt hem i Orrefors.
Polisen genomförde under måndagen och fortsatte under tisdagen med en stor sökinsats.
Orrefors • Publicerad 3 maj 2021 • Uppdaterad 5 maj 2021
Både polishelikopter och en helikopter från Försvarsmakten cirkulerade i luften för att söka efter mannen.
Både polishelikopter och en helikopter från Försvarsmakten cirkulerade i luften för att söka efter mannen.Foto: Patrice Voksepp

Den 76-årige mannen lämnade sin bostad i Orrefors i Nybro kommun vid 10-tiden på måndagen och har varit försvunnen sedan dess.

På måndagskvällen sökte polisen aktivt efter mannen med flera patruller och med hjälp av helikopter. Några patruller fortsatte även att söka natten mot tisdagen.

Annons

På tisdagsmorgonen meddelade polisen att beslut tagits om att genomföra räddningsinsatsen i enlighet med lagen om skydd mot olyckor, LSO.

– Det gör att vi kommer kunna frigöra lite andra resurser och ta lite fler resurser i anspråk och vi kommer gå igång med flertalet hundpatruller. Det finns ingen brottsmisstanke, säger Sara Andersson, presstalesperson på polisens ledningscentral.

Under tisdagseftermiddagen var ett stort antal resurser på plats för att söka efter den 76-årige man som försvunnit i Orrefors.
Under tisdagseftermiddagen var ett stort antal resurser på plats för att söka efter den 76-årige man som försvunnit i Orrefors.Foto: Patrice Voksepp

Några timmar senare under dagen gick polisen ut med en uppmaning till privatpersoner att inte på egen hand ge sig ut och leta efter mannen.

– Det beror på att vi måste försöka ha ett organiserat sökarbete. Om massa folk är ute och springer över spåren försvårar det till exempel för våra hundar. Vill man som privatperson hjälpa till så får man söka sig till en frivillig organisation som i sin tur organiserar sig hos oss, säger Sara Andersson.

Strax efter klockan 13 anslöt en polishelikopter och en helikopter från Försvarsmakten för att delta i sökinsatsen. Även rytteriet, hundar och mc-poliser var på plats för att delta.

Polisens hästtransport var på plats och rytteriet deltog i sökandet.
Polisens hästtransport var på plats och rytteriet deltog i sökandet.Foto: Patrice Voksepp

Vid 18-tiden hade den försvunna mannen fortfarande inte anträffats.

– Sökandet pågår med oförminskad styrka. Alla resurser som vi har användning av är kvar på platsen, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen region Syd.

Vid 21-tiden deltog inte helikoptrarna och rytteriet aktivt i sökandet då personal behövdes bytas ut.

Polisen meddelade vid 23-tiden att sökinsatsen kommer att fortsätta under natten.

Här saknas innehåll

Fakta

Signalement:

Mannen är 185 centimeter lång och har en slank kroppsbyggnad. Han har kort, vitt hår. När han lämnade sin bostad var han klädd i en grön jaktjacka med brunt läder på axlar och armbågar, gröna gummistövlar och jeans. Mannen tycker om att gå i skogen.

Källa: Polisen

Om du tror dig se mannen nu kan du höra av dig till polisen på 112 och om du tror dig ha sett mannen tidigare under dagen kan du ringa 114 14 och be att få tala med polisens ledningscentral i Syd.

Se fler bilder från sökandet här:

bild 1/3
Sökinsats efter 76-årig man i Orrefors.
Hemvärnet får instruktioner.
Madeleine Hejmark, Pontus Steinvall och Kalle Gren, Nybro Motorklubb endurosektionen kallades in i sökandet.
Sökinsats efter 76-årig man i Orrefors.
Hemvärnet får instruktioner.
Herman RydebergSkicka e-post
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Jonatan NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons