Annons
Nöje

Eagles söker lokala skådisar till nya roller

Vill du ha en roll i SVT:s succéserie Eagles? Nu har du chansen.
Produktionsbolaget söker lokala skådespelare till ett 15-tal mindre talroller.
– Det vore kul om många från Kalmar län söker, säger producenten Stefan H Lindén.
Oskarshamn/Stockholm • Publicerad 5 juni 2019 • Uppdaterad 6 juni 2019
Mingel på Sagabiografen före förhandsvisningen av TV-serien Egales.
Mingel på Sagabiografen före förhandsvisningen av TV-serien Egales.Foto: Roger Carlsson

Eagles blev precis den succé som SVT och produktionsbolaget New Stories hade hoppats på. Ungdomssatsningen har legat etta på den svenska onlinetoppen hela våren. Serien har streamats miljontals gånger och kommer att visas linjärt till hösten.

Säsong två spelas, precis som säsong ett, in i Oskarshamn i höst och sänds våren 2020. Hockeyscenerna filmas redan i augusti för att inte krocka med IK Oskarshamns seriespel.

Annons

Annars spelas allt in från mitten av september tills 1 november.

De fem huvudkaraktärerna – Felicia (Alva Bratt), Ludvig (Adrian Öjvindsson), Elias (Edvard Olsson), Amie (Yandeh Sallah) och Klara (Sarah Gustafsson) kommer vara desamma som i första säsongen.

Men det kommer bli betydligt fler mindre talroller i andra säsongen.

– Ja, det fanns inte så många sådana roller första säsongen. Det är mer skol- och festmiljöer nu där huvudrollsinnehavarna integrerar med vänner och klasskamrater. Vi bygger ut världen, säger Stefan H Lindén.

Producenten Stefan H. Lindén och regissören Amanda Adolfsson.
Producenten Stefan H. Lindén och regissören Amanda Adolfsson.

Tillsättningen av de större nya rollerna kommer en castingbyrå att sköta. Däremot blir det ett 15-tal mindre roller där det är fritt fram för alla att söka.

– Vi kommer att släppa instruktioner för hur man söker via vår Instagram (Newstories). Man laddar ner en manussida på vår hemsida, följer instruktionerna, spelar in en selftape, kanske tillsammans med en kompis, och skickar in till oss.

Vad är det för typ av roller?

– Återkommande statistroller med repliker. Vi tror att det kan finnas ett stort intresse att vara med nu när det finns kännedom kring serien.

Vilka ska söka, tycker du?

– Framför allt personer mellan 15 och 19 år. Det kan handla om personer som kanske inte är fullt tränade, men som har ambitioner inom skådespeleri, säger Stefan H Lindén, som hoppas på många lokala sökande.

– Dels är det roligt med lokala talanger, dels är det praktiskt för produktionen, eftersom vi spelar in i Oskarshamn när skolterminen är pågående. Vi kommer söka i hela Småland, men framför allt i Kalmar län.

Christian GustafssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons