Annons
Nöje

Bara kvinnor på Oskarshamnsfesten – här är artisterna

Oskarshamnsfesten hade urpremiär förra året. Nu kommer tvådagarsfestivalen tillbaka.
Precis som förra året så kommer bara kvinnliga artister att uppträda på stora scenen.
Festival • Publicerad 11 juni 2019
Velvet Volume.
Velvet Volume.Foto: FotoRoddan

Festen hålls den 16 och 17 augusti och bland de bokade akterna som släpptes på tisdagen finns danska Velvet Volume, som belönades med fem fjädrar i Barometern-OT för sin spelning på Irisfestivalen på Öland förra sommaren, Hanna Järver, flerfaldigt P3 Guld-nominerade Pale Honey, The Vanjas och Amanda Mair.

Som bokare har Oskarshamnsfesten anlitat Magnus Strandman, känd från bland annat Irisfestivalen.

Hanna Järver.
Hanna Järver.Foto: Stina Stjernkvist/TT
Annons

Uppdraget han fick var: boka endast kvinnliga artister.

– Det var en kul utmaning att bara boka kvinnliga artister. Jag måste säga att jag är rätt nöjd med programmet. Det är många bra akter, säger Strandman, som fick uppdraget i mars.

– Då var bland annat The Vanjas redan bokade. Så mitt uppdrag var att boka sex artister. Jag försökte få till en blandning av americana, rock och pop.

Ytterligare någon artist kommer att släppas till stora scenen framöver.

Nytt för i år är att det blir två scener på Lilla torget, i stället för som i fjol en scen i stadsparken.

På den mindre kommer lokala band och artister att spela, däribland hyllade Carl Jörneklint & Vemodet samt Murphys Law-Victor Gärdsfälts nya band Among kings and queens.

Oskarshamnsfesten sker i samarbete mellan Oskarshamns kommun, Attraktiva Oskarshamn, Brädholmen Event, Sensus samt Handel Oskarhamn och lokalt näringsliv.

Christian GustafssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons