Annons

Chevroletdieslar

Nyheter • Publicerad 21 september 2006
Chevrolet WTCC Ultra är tänkt som en konceptbil med dieselmotor och racingstil.
Chevrolet WTCC Ultra är tänkt som en konceptbil med dieselmotor och racingstil.Foto: 

Chevrolet ställer ut en körklar racerbil i konceptutförande med radikal profil som höjdpunkten vid Chevrolet Europes presentation under Paris Motor Show som har sina publikdagar 15 – 30 oktober. Chevrolet WTCC Ultra har en 190-hästars dieselmaskin som drivkälla. Andra nyheter inkluderar Chevrolet Epica med dieselmotor och crossover-bilen Captiva som finns med både fram- och fyrhjulsdrift, som fem- eller sjusits och med ett brett motorprogram från 136 till 230 häst-krafter. Priserna i Sverige börjar på facila 199.900 kronor och bilen finns på plats i bilhallarna från oktober.

Nya Epica visas med 150-hästars diesel som idag sitter i Captiva och nu dags för den nya dieselmotorn från Chevrolet Europe att göra tjänst som drivkälla i ännu en modellserie. Från våren 2007 återfinns två-liters-maskinen med common rail och partikelfilter även i Chevrolet Epica. Motorn ger 150 hästar och 320 Nm (vid 2.000 rpm) och arbetar ihop med en femväxlad manuell låda, som tillval finns en femväxlad automat.

Stefan Nilsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons