Annons

Vattenpalatset – härlig utmaning

– Jag vet att det är en utmaning men det gillar jag att ta tag i, säger Oscar Ekstam som är nytillträdd vd för Vattenpalatset.
Mönsterås • Publicerad 23 september 2014
Foto: Åsa Borefur

Han efterträder kommunchefen Mats Johansson på vd-posten.

Det är ett uppdrag som han ska kombinera med jobbet som kommunens föreningskonsulent, en tjänst som han har sedan tidigare.

Annons

Oscar Ekstam är inte rädd för utmaningar. Sedan tidigare har han erfarenhet av att bygga upp Sveriges första och hittills enda cykelvelodrom och ett gym i Falun, och erfarenheterna därifrån räknar han med att få nytta av i sitt nya uppdrag.

– Först och främst vill jag lära känna huset och personalen och se helheten. Det gäller att se vad som är Vattenpalatsets styrkor och svagheter.

Vattenpalatset är 26 år gammalt, men trots den höga åldern och den utsatta miljön är anläggningen i gott skick tack vare löpande underhåll.

– Vi har bra koll hela tiden, säger Åke Gustavsson som är styrelseordförande för det kommunala bolaget.

En stor satsning har också skett på gymmet, där all utrustning har bytts ut.

Man har även arbetat med att göra anläggningen mer tillgänglig för funktionshindrade. En flyttbar lift hjälper till exempel rullstolsburna att komma ner i någon av bassängerna.

Aktiviteterna har utvecklats under årens lopp och omfattar i dag allt från gravidträning och babysim till löpträning och crawlkurser.

Spinning hör fortfarande till en av de allra mest populära aktiviteterna som erbjuds.

Vad man kommer att satsa på framöver får analyserna av verksamheten visa.

– Det är en härlig och intressant utmaning, säger Oscar Ekstam.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons