Annons

Trafikfarliga p-fickor på dagordningen igen

De tidigare så hårt kritiserade parkeringsfickorna utmed Sjögatan i Mönsterås har återigen hamnat i fokus. Nu anser byggnadsnämnden att det är hög tid att ta bort stensättningarna mellan fickorna
Mönsterås • Publicerad 24 december 2003
Det är dags att göra något åt parkeringsfickorna vid Sjögatan. Det anser byggnadsnämnden som konstaterar att många backar ut i körbanan.FOTO: JOHAN WINSELL
Det är dags att göra något åt parkeringsfickorna vid Sjögatan. Det anser byggnadsnämnden som konstaterar att många backar ut i körbanan.FOTO: JOHAN WINSELLFoto: 

- Det känns bra att nämnden har väckt frågan. Parkeringsfickorna utgör en trafikfara och det är hög tid att något görs åt de här platserna, säger Eje Wadebro, trafikhandläggare i Mönsterås kommun.

Parkeringsfickorna anlades i samband med att Sjögatan byggdes om i mitten av 1990-talet. När arbetet var klart visade det sig att fickorna utanför Mönsterås resecentrum var så trånga att de flesta bilister valde att snedda in på parkeringsplatserna.

Annons

Frågan rann ut i sanden

Det uppstod en kraftig debatt och många krävde att stensättningarna mellan parkeringsplatserna skulle tas bort.

Men trots högljudda protester från politiker och allmänheten rann frågan ut i sanden.

- Jag vet inte egentligen vad som hände. Den dåvarande trafiknämnden ansåg i varje fall att parkeringsplatserna skulle göras om. Men sedan hände det ingenting och problemen har kvarstått, säger Eje Wadebro. Han hänvisar till att bilisterna på grund av platsernas utformning parkerar snett. Detta får till

följd att många backar när de

ska köra ut på den ofta hårt

trafikerade Sjögatan.

- Det är förenat med stor fara att backa ut på en gata. Det uppstår en död vinkel och det gör att risken för olyckor är mycket stor och det är förvånande att det hänt något allvarligt, säger han.

Vägverket står för skötsel

Sjögatan är ingen kommunal väg. Det är Vägverket som ansvarar för skötsel och underhåll.

Annons

Från Vägverkets sida har man tidigare avvisat förslaget att göra om parkeringsfickorna. Men efter nya besök på platsen anser i varje fall Eje Wadebro att väghållaren är beredd att vidta åtgärder.

- Vägverket har visat förståelse för att parkeringsfrågan inte fungerar. Och kan bara kommunen ge ett tydligt besked att man vill få bort avgränsningarna mellan platserna så ska det säkert gå att åtgärda detta, säger han.

Nämnden skickar över ärendet till kommunstyrelsen.

Johan Winsell
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons