Annons

Snus och frimärken blev tjuvarnas byte

Vid fyratiden på tisdagsmorgonen bröt sig tjuvar in på Konsum men bytet blev klent.
Mönsterås • Publicerad 19 december 2012
Patric Carlén arbetade med att säkra spår efter gärningsmännen innan butiken öppnades.
Patric Carlén arbetade med att säkra spår efter gärningsmännen innan butiken öppnades.Foto: Eva Bergquist Andersson

– De har haft rätt bråttom och tappat en del på vägen ut. Securitas befann sig i närheten och var väldigt tidigt på plats, säger Patric Carlén från polisens lokusgrupp, det vill säga lokal brottsplatsutredare.

Inbrottsalarmet på Konsum utlöstes strax efter klockan fyra och väckte närboende.

Annons

Kort därefter var alltså en väktare på plats, mitt under pågående inbrott.

Enligt uppgift från polisen ska väktaren ha sett två personer lämna platsen i en röd eller vinröd bil.

En polispatrull var också snabbt på plats.

Senare under tisdagsmorgonen gjordes en brottsplatsundersökning för att säkra spåren innan butiken öppnade. Gärningsmännen tog sig in i Konsum genom att krossa en av glasdörrarna med ett cykelställ.

Butikschefen Lars Johansson kunde under morgonen konstatera att man ändå haft tur och att inbrottet blev tämligen misslyckat för gärningsmännen.

– Man blir ju lite uppjagad innan man har fått klart för sig vad som har hänt. Men vi kom lindrigt undan. De fick bara med sig lite snus, enstaka cigarettpaket och julfrimärken. Fast det mesta låg kvar vid entrén, berättar han.

– Alla cigaretter och växelkassan är inlåsta nattetid så dem kommer de inte åt. Det var bara snus och några udda cigarettsorter som inte var inlåsta.

Gärningsmännen hann inte heller stöka till så mycket under sin framfart, så personalen kunde snabbt få i ordning allt.

Vid entrén var det desto mer att städa upp i och med allt glassplitter från den krossade dörren. Polisens utredare hann också bli färdig med den tekniska utredningen så att Konsum kunde slå upp portarna som vanligt klockan nio.

Under förmiddagen var glasmästaren på plats för att ersätta den krossade rutan.

Åsa Borefur
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons