Annons

Skolverket kritiserar Mönsterås kommun

Mönsterås • Publicerad 11 december 2003

Skolverket kritiserar Mönsterås kommun och förutsätter att man vidtar fler åtgärder för att säkerställa att en lärare i kommunen inte utsätter sina elever för kränkning.

För en tid sedan anmäldes en lärare på en skola i Mönsterås kommun av föräldrar som ansåg att läraren utsatt eleverna för kränkande behandling.

Annons

Skolverket har nu utrett anmälan. Syftet med utredningen har inte varit att ta ställning till om kränkande behandling faktiskt har förekommit, utan att granska kommunens agerande.

Men man ser allvarligt på de uppgifter som har framkommit.

Kommunen får kritik för att skolans handlingsplan mot kränkande behandling inte motsvarar det som krävs enligt lag. Handlingsplanen ger nämligen inte stöd till elever när den kränkande behandlingen förekommer mellan elev och skolpersonal.

Läs mer i morgondagens tidning och på nätet.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons