Annons

Skola vidtar åtgärder efter incident

”Skolan ser allvarligt på denna händelse och vi kommer att vidta de åtgärder som krävs” uppger Ljungnässkolans rektor Hanna Borrie Svensson efter måndagens incident då en man ska ha gått in på skolgården och försökt locka unga flickor att följa med honom.
Mönsterås • Publicerad 9 maj 2019
Både en förälder och skolan polisanmälde händelsen på Ljungnässkolan.
Både en förälder och skolan polisanmälde händelsen på Ljungnässkolan.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Efter att tidningen under onsdagen berättat om händelsen och att föräldrar till en av flickorna gjort en polisanmälan, var kritiken mot skolledningen hård i sociala medier. Föräldrar var upprörda över att de inte informerats utan först fick läsa på tidningens webb om att en man ska ha gått in på skolgården, pratat med flickor, rört vid deras kroppar och försökt locka med sig dem.

Händelsen inträffade vid 15-tiden i måndags. På tisdagsmorgonen fick Hanna Borrie Svensson kännedom om den.

Annons

– Jag ringde polisen och gjorde en polisanmälan på tisdagsförmiddagen. På förmiddagsrasten informerade jag all personal i personalrummet om händelsen. Jag uppmanade alla att vara extra uppmärksamma och att alltid fråga personer som man inte känner igen, som rör sig på skolans område, vad de har för ärende på skolan. Detta är något vi alltid uppmärksammar. Det fanns rastvärdar ute men vi förtätade antalet rastvärdar ute redan från den rasten, uppger hon.

Hanna Borrie Svensson var i kontakt med polisen både under tisdagen och onsdagen. All personal fick mejl om händelsen, liksom skolchefen Magnus Sjöstedt och övriga rektorer och förskolechefer i kommunen. Hon samtalade också med de berörda flickorna och deras vårdnadshavare.

Under onsdagseftermiddagen gick information ut till vårdnadshavarna via Infomentor. Anledningen till att föräldrar till barn på skolan inte informerades tidigare var att hon ville prata med både flickorna och polisen för att säkerställa att skolan gick ut med rätt information.

Åsa BorefurSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons