Annons

Säkerheten höjs på kommunhuset

Efter önskemål från personalen skärps nu säkerheten vid kommunkontoret i Möns-
terås. Dörrar som tidigare varit öppna kommer att hållas låsta och personalen
i växeln vid entrén ska vid behov kunna låsa dörrarna till trapphuset och hissen.
Mönsterås • Publicerad 2 december 2003

- Förändringarna innebär inte att kommunhuset blir otillgängligt. Men vi tycker det är dags att ändra på vissa rutiner. Tidigare har det varit lite för lätt att ta sig in huset, säger kommunens tekniske chef Thomas Nilsson.

Frågan om säkerheten i kommunkontoret diskuterades nyligen på ett chefsmöte. Anledningen var att personal upplevt vissa personer som obehagliga. Under chefsmötet enades deltagarna om att informera politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott. Och efter att frågan diskuterats där har man nu bestämt sig för att vidta vissa åtgärder.

Annons

Låser dörren till vaktmästaren

Bland annat kommer entrédörren till vaktmästeriet att vara låst.

- Dörren har tidigare varit öppen men vi tycker det är bra om alla besökare går in via huvudentrén, säger Thomas Nilsson.

I kommunhusets trapphus införs en del nya rutiner som innebär att dörrarna kommer att vara låsta i större utsträckning än tidigare.

Nytt system vid huvudentrén

Även vid huvudentrén införs ett nytt system som innebär att personalen i växeln som även fungerar som reception ska kunna låsa dörrarna till trapphuset och hissen.

I samband med att de nya rutinerna faställdes diskuterades ett annat alternativ, inga besökare ska släppas in utan att de först anmäler sig i receptionen.

- I många kommunhus fungerar det så att man måste anmäla sig innan man går in. Men vi tycker det är viktigt att tillgängligheten inte blir alltför begränsad. Därför valde vi den här linjen som vi hoppas ska vara tillräcklig för att alla ska känna sig säkra, säger Thomas Nilsson.

Vid några avdelningar på kommunkontoret hålls dock dörrarna låsta. Det gäller vid socialkontoret där sedan tidigare alla besökare måste anmäla sig. När de nya rutinerna införs kommer även dörren till IT-avdelningen på entréplanet att hållas låst.

Johan Winsell
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons