Annons

Radhusområde kan byggas i hamnen

Skanska förbereder nu ett stort byggprojekt i Mönsterås. Om intresset är tillräckligt stort kan ett nytt radhusområde med 24 hus komma att stå färdigt i hamnen i slutet av nästa år.
Mönsterås • Publicerad 18 mars 2008
Ola Lindgren, leder Skanskas projekt i Mönsterås, som väntas ge ett helt nytt radhusområde i hamnen med 24 eller 16 radhus. Hur många det blir bestäms senare i vår.Foto: 

Nyligen inledde Skanska marknadsföringen av de hus som man planerar att bygga i hamnen, ett stenkast från Mönsterås Bostäders lägenheter som blev klara förra året.

- Vi har gått i gång med en stor marknadsundersökning som vi hoppas ska resultera i att vi ska lyckas sälja ett stort antal hus. Vi kan locka med fina bostäder i ett havsnära område, säger Ola Lövgren, ansvarig för projektet.

Annons

Det nya radhusområdet kommer att omfatta radhus i två våningsplan. Två hustyper med ytor på 118 respektive 128 kvadratmeter är det tänkt att bli. Och i de broschyrer som tagits fram för området uppges att huspriserna lär hamna på cirka 2,3 eller 2,6 miljoner kronor, beroende på vilken hustyp man väljer.

- Vi har valt att satsa på radhus. Vi tror att det här en boendeform som det finns en efterfrågan på. Husen blir lätta att underhålla och det påminner en del om att bo i lägenhet fast man äger sitt boende med de fördelar det har, säger Ola Lövgren.

Skanska har en förhoppning att det ska bli en byggstart i september i år. Men för att projektet ska bli verklighet krävs att man lyckas sälja tillräckligt många hus. Någon gång i mitten av april väntas Skanskas ledning fatta beslut om man ska gå vidare med projektet i Mönsterås eller om det krävs ytterligare marknadsundersökningar innan man bestämmer sig för att börja bygga.

- Vi får se vilket beslut Skanska fattar. Det krävs att ett visst antal hus blir sålda för att det ska bli en byggstart, men vi märker att intresset är stort och vi tror att det ska gå att säja de här husen. Mönsterås är en attraktiv ort som är lockande för de som bor i andra kommuner. Vi vet också att det är många som har anknytning hit och som kan tänka sig att flytta tillbaka till Mönsterås, säger han.

Det finns mark avsatt för ytterligare byggnation i hamnen. Och kommunen har sedan tidigare kontakter med andra byggföretag däribland Kärnhem som är intresserad av att bebygga en annan del av området.

Johan Winsell
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons