Annons

Politiker besökte bruket

Fyra av länets riksdagsledamöter besökte Södra Cell och Södra Timber i Mönsterås på måndagen för överläggningar med ledningen för de båda företagen - bakom stängda dörrar.
Mönsterås • Publicerad 30 december 2003
Vid överläggningarna på bruket deltog bland andra kommunalrådet Roland Åkesson, riksdagsledamöterna Chatrine Pålsson, Agneta Ringman, Agne Hansson och Nils Fredrik Aurelius. De fick till exempel träffa Södra Cells platschef i Mönsterås, Eva Färnstrand (stående) och Södra Timbers platschef Thomas Gustavsson (längst till höger).FOTO:ÅSA BOREFUR
Vid överläggningarna på bruket deltog bland andra kommunalrådet Roland Åkesson, riksdagsledamöterna Chatrine Pålsson, Agneta Ringman, Agne Hansson och Nils Fredrik Aurelius. De fick till exempel träffa Södra Cells platschef i Mönsterås, Eva Färnstrand (stående) och Södra Timbers platschef Thomas Gustavsson (längst till höger).FOTO:ÅSA BOREFURFoto: 

Den här sortens informationsträffar på bruket har förekommit lite då och då under årens lopp, men meningen är att det ska bli mer regelbundet. Tanken är att skapa viktiga kontakter och bygga upp ett förtroende mellan parterna.

Både politikerna och företagets representanter tycker att det är viktigt att mötas ute i verkligheten och diskutera angelägna frågor som berör företagen i deras vardag.

Annons

- Vi är glada att få komma hit. Vi har minst en aktivitet per månad när vi göra sådana här nedslag, säger Agne Hansson, riksdagsledamot för centern.

Stort behov av bättre vägar

Kommunikationer, energi och miljö var de tre stora ämnena som avhandlades bakom de stängda dörrarna på måndagen. Att behovet av bättre vägar är stort i och med den ökade trafiken, är ingen nyhet för politikerna. Det är en fråga som de kommer att fortsätta att driva på riksdagsnivå.

Mycket har hänt

Agneta Ringman (s) och Nils Fredrik Aurelius (m) besökte Södra Cell Mönsterås för fyra-fem år sedan och de tyckte att det har hänt mycket sedan dess.

- Företaget ligger väl framme både när det gäller miljön och kompetensutveckling för de anställda, anser Agneta Ringman.

Chatrine Pålsson (kd) uttryckte sin uppskattning över Södras sätt att arbeta aktivt med rehabilitering för att få sjukskrivna att kunna återgå till jobbet.

Även kommunalrådet Roland Åkesson (c) deltog i överläggningen med stort intresse. Han tycker att det är bra när företag håller kontakten med riksdagsledamöterna.

- Och det är livsviktigt för oss politiker att komma ut så här, säger han.

Södra har inskrivet i sin policy att man ska bedriva näringspolitik. Måndagens möte var ett sätt att göra det på.

Åsa Borefur
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons