Annons

Pensionärernas boulehall rivs i vår

Snart är pensionärernas boulehall i hamnen ett minne blott. Under våren skall den rivas. Men i stället kan det bli en nybyggd hall vid Nynäs.
Mönsterås • Publicerad 10 mars 2012
Snart får bouleklubbarna i hamnen flytta då kommunen river den gamla fastighet där man spelar boule idag.Foto: Eva Bergquist Andersson
Foto: Eva Bergquist Andersson

Sedan många år tillbaka spelas pensionärerna boule i en gammal verkstadslokal i hamnen. Den ganska nedgångna fastigheten ägs av kommunen som vill rensa upp i hamnen och som även påbörjade arbetet med detta för ett par år sedan då man rev betongstationen i anslutning till huset. Bouleklubbarna har ett rivningskontrakt och kan därmed sägas upp med kort varsel.

- Det är någon månads uppsägning och vi planerar att riva det här under våren när vi ändå börjar riva verkstadslokalerna på Kuggåsvägen. Boulespelarna flyttar ju utomhus till banorna bakom hamnmagasinet i april ändå, säger Thomas Nilsson, teknisk chef som har haft flera möten med bouleklubbarna.

Annons

Men trots att boulehallen skall rivas kommer pensionärerna inte att stå lottlösa. I diskussionerna om var de ska ta vägen i framtiden finns flera alternativ, och ett av dem är att kommunen helt enkelt bygger en ny boulehall några hundra meter från den nuvarande.

- Ett av förslagen som kommit upp är att vi bygger vid Nynäs fritidsområde där det redan finns fotbollsplaner. Det skulle kunna bli en boulehall som man kan använda till annat också, som till exempel bågskytte. Det skulle innebära en kostnad på ett par, tre miljoner kronor, säger Thomas Nilsson.

I diskussionerna förekommer också ett annat alternativ, nämligen att bouleklubbarna hyr lokaler i Baltzar Beskows fastighet vid södra infarten till Mönsterås längs E22.

- Där finns stora hallar som står tomma. Men inget är bestämt ännu och vi hoppas kunna lösa det på ett bra sätt. Boule engagerar många och är en fin aktivitet, säger Thomas Nilsson.

I hamnområdet där nuvarande boulehallen finns är bostäder inritade i den nya detaljplanen men än har kommunen inte hittat någon som är intresserad av att bygga just där.

Eva Bergquist Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons